Nytårs take-away 2024/25
A
FORRET
Jomfruhummer bisque - bagt torsk - syltet fenikkel - grøn urteolie - senneps karse
B
HOVEDRET
Tournedos af oksemørbrad - glaseret rødbede - skorzonerrod puré - pommes anna - sprød grønkål - marsala sauce
C
DESSERT
Gateau marcel - champagne mousse - passionsfrugt coulis - guld sukker tuiles
A
FORRET - 15 minutter
Tilberedning: 10 minutter
1. Jomfruhummerbisquen hældes i kasserolle eller gryde i passende størrelse, og lunes ved middelvarme til den er bragt i kog.
2. Torsken sættes i ovnen i 7 minutter, med lidt vand i bunden af et ildfast fad, krydres efter smag.
Anretning: 5 minutter
1. Dosér ca. 1,5 dl. bisque i en passende tallerken.
2. Placer torsken i midten, eller til siden i bisquen.
3. Fordel fennikel og sennepskarse på toppen af torsken
4. Dryp urte olie rundt i bisquen for at få et skilt udseende.
5. Server - og velbekomme :-)
B
HOVEDRET - 25 minutter
Anretning: 5 minutter
1. Placer en skefuld puré lidt uden for midten af tallerkenen, og træk skeen let, men hurtigt, igennem i en lige linje.
2. Pommes anna placeres til venstre for purén, i en vinkel, så det danner en ”V” form.
3. I toppen af ”V” formen ligges 3-4 stykker rødbede.
4. Lig oksemørbraden oven på rødbeden og op af pommes anna, top med grønkål.
VALGFRIT: Hvis du føler dig tilpas med at ”lege” med sauce, kan der for syns skyld fordeles en spise ske sauce rundt om anretningen. Alternativt serveres saucen blot ved siden af.
5. Server - og velbekomme :-)
3. Mens det andet hygger i ovnen bringes saucen i kog, og skal dernæst blot simre.
4. Når mørbraden har fået 12 minutter, skal den ud at hvile i 5 minutter.
5. Når puréen og rødbeden har fået 12 minutter, tages det ud af ovnen, sammen med pommes anna.
C
DESSERT - 5 minutter
Tilberedning: Ingen
Anretning: 3 minutter
1. Placer en god skefuld champagne mousse lidt væk fra midten af tallerkenen.
2. Drys lidt krystaliseret chokolade på moussen.
3. Placer gateau marcel midt på tallerknen, op af moussen
4. Fordel passionsfrugtsirup rundt om anretningen, evt. over.
5. Læg "låg" på i form af guld tuiles.
6. Server - og velbekomme :-)
Tilberedning: 20 minutter
1. Oksemørbrad krydres efter smag, og sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, sammen med pommes anna.
2. Efter 5 minutter puttes skorzonerrod puré og rødbeden med i ovnen. Placeres så langt nede i ovnen som muligt.