top of page

NYTÅRS MENU

Vi anbefaler at læse instrukserne igennem inden man går i gang, for at få et godt overblik.

 

Først og fremmest tak for at bestilles årets nytårsmenu hos os, vi ønsker alle et skønt nytår.

 

Der er flute til hele måltidet, det kan med fordel deles op i 2 omgange, så der er varmt flute til både forret og hovedret.

 

Delelementerne til de forskellige retter er markeret med henholdsvis A, B, og C for at gøre det nemt at finde det der skal bruges hvornår.

 

Flute (Markeret med X) sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

(TIP! Fugt flutet let med vand inden det sættes i ovnen)

MENUEN

Forret

Hovedret

Dessert

Jomfruhummerbisque – torskeryg – dildolie – crudité

Oksemørbrad – rødvinssauce – pommes anna – pastinakpuré – svampesalat

Chokoladefondant – champagnecreme med vanilje – bær – citronverbena

INSTRUKSERNE

A. Forret: 15 minutter

 

Tilberedning: 10 minutter

 

1. Jomfruhummerbisquen hældes i kasserolle eller gryde i passende størrelse, og lunes ved middelvarme til den er bragt i kog.

 

2. Torsken sættes i ovnen på en bageplade, i 7 minutter ved 200 grader, med lidt vand i bunden af ovnen. Krydres efter smag.

 

Anretning: 5 minutter

 

1. Dosér ca. 2 dl. bisque i en passende tallerken.

 

2. Placer torsken i midten, eller til siden i bisquen.

 

3. Dryp dildolie rundt i bisquen for at få et skilt udseende.

 

4. Pynt torsken med crudité og skovsyre, evt. lidt rundt på bisquen.

 

5. Server - og velbekomme.

B. Hovedret: 25 minutter

 

Tilberedning: 20 minutter

 

1. Saucen bringes i kog, og skal dernæst blot simre.

 

2. Oksemørbraden sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 12 minutter.

 

3. Efter 5 minutter sættes pommes anna, svampesalat og pastinakpuré med i ovnen, i alubakken hvis det passer, alternativt på bageplade.

 

4. Når mørbraden har fået 12 minutter, skal den ud at hvile i 5 minutter.

 

5. Når pommes anna, svampesalat og pastinakpuré har fået 12 minutter tages det ud af ovnen.

 

Anretning (hovedret): 5 minutter

 

1. Placer enten en skefuld pastinakpuré midt på tallerkenen, og bank skeen ned i det (pas på, det kan sprøjte), eller placer en skefuld puré lidt uden for midten af tallerkenen, og træk skeen let, men hurtigt, igennem i en svag bue.

 

2. Lig oksemørbraden lidt på tværs så den både rør puré og tallerken.

 

3. Pommes anna placeres op af kødet, og ligeledes så den rør puré og tallerken.

 

4. Placer svampesalaten i en lige linje i retning væk fra mellemrummet mellem mørbrad og pommes anna.

 

5. Pynt med frisésalat.

 

6. VALGFRIT: Hvis du føler dig tilpas med at ”lege” med sauce, kan der med fordel fordeles en spiseske sauce rundt om anretning. Alternativt serveres saucen blot ved siden af.

 

7. Server - og velbekomme.

C. Dessert: 15 minutter

 

Tilberedning: 12 minutter

 

1. Varm fondanten i ovnen i 12 minutter ved 200 grader varmluft.

 

Anretning: 3 minutter

 

1. Hvis det gik godt med at anrette puréen til hovedretten, kan samme, eller den anden fremgangsmetode bruges til at anrette champagnecremen.

 

2. Placer fondanten midt på tallerken.

 

3. Lig bær på som perler på en snor, eller spred lidt, slå dig løs.

 

4. Top fondanten med citronverbena.

 

5. Server - og velbekomme.

Skulle der opstå problemer eller spørgsmål kan Anders fanges på telefon 61 27 2000, kvaliteten af rådgivningen falder jo tættere på midnat han kontaktes :-)

 

Ris og ros er velkommen på mail@detgamlebryghus.dk

bottom of page