top of page
Tilberedningsinstrukser nytår 2022
Vi anbefaler at læse instrukserne igennem inden der gås i gang, for at få et godt overblik.
Først og fremmest tak for at bestilles årets nytårsmenu hos os, vi ønsker alle et skønt nytår.

Der er flute til hele måltidet, det kan med fordel deles op i 3 omgange, så der er varmt flute hver gang.

Delelementerne til de forskellige retter er markeret med henholdsvis A, B, C og D, for at gøre det nemt at finde det der skal bruges hvornår.

Flute sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10 minutter (TIP! Fugt flutet let med vand inden det sættes i ovnen)

IMG_0545_edited.jpg
Forret

A. Forret: 10 minutter

Tilberedning: 5 minutter

1. Ærtepuréen varmes i en lille kasserolle ved middelvarme i et par minutter, til den er gennemvarm.

2. Kammuslinger steges på panden i olie, ved middelvarme i halvandet minut på hver side, eller til der ses stegeskorpe.

Anretning: 5 minutter

1. Lig en spiseskefuld ærtepuré lidt væk fra midten af tallerkenen, træk dernæst skeen igennem, over midten.

2. Placer tre stegte kammuslinger strategisk langs siderne af ærtepuréen.

3. Drys en halv spiseskefuld chorizocrumble hen over ærtepuré og kammuslinger.

4. Pynt med ærteskud.

7. Server - og velbekomme.

IMG_0546.HEIC
IMG_0547.HEIC
Mellem ret

B. Mellemret: 17 minutter

Tilberedning: 12 minutter

1. Skaldyrssouffléen sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

2. Jordskokkesuppe bringes i kog.

Anretning: 5 minutter

1. Suppen hældes i skål.

2. Souffléen placeres midt i suppen.

3. Porrecrudité placeres ovenpå souffléen

4. Grøn olie dryppes rundt i suppen

5. Pyntes med skovsyre

6. Server - og velbekomme.

IMG_0548.HEIC
IMG_0549.HEIC
Hovedret

C. Hovedret: 25 minutter

Tilberedning: 20 minutter

1. Oksemørbrad saltes efter smag, og sættes i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.

2. Efter 5 minutter sættes pommes fondant og skovsvampekompot med i ovnen.

3. Mens det andet hygger i ovnen, bringes saucen i kog, og skal dernæst blot simre.

4. Når mørbraden har fået 12 minutter, skal den ud at hvile i 5 minutter.

5. Når pommes fondant og skovsvampekompot har fået 12 minutter tages det ud af ovnen.

Anretning: 5 minutter

1. Placer skovsvampekompot i en lige linje midt på tallerkenen.

2. Lig oksemørbraden lidt på tværs så den både rør kompot og tallerken.

3. Pommes fondant placeres op af kødet, og ligeledes så den rør kompot og tallerken.

4. Placer 3 rødbedekugler rundt hvor de passer, mellem kød, fondant og kompot.

5. Pynt med frisésalat.

6. VALGFRIT: Hvis du føler dig tilpas med at "lege" med saucen, kan der med fordel fordeles en spiseske sauce rundt om anretningen. Alternativt serveres saucen blot ved siden af.

7. Server - og velbekomme.

IMG_0550.HEIC
IMG_0551.HEIC
Dessert

D. Dessert: 3 minutter

Anretning: 3 minutter

1. Tag glasset med moussen

2. Lig lidt blåbær og hindbær på moussen.

3. Brug tuilen som låg.

4. Server - og velbekomme.

IMG_0552.HEIC
IMG_0553.HEIC

Skulle der opstå problemer eller spørgsmål kan Anders fanges på telefon 61 27 2000, kvaliteten af rådgivningen falder jo tættere på midnat han kontaktes.

 

Ris og ros er velkommen på mail@detgamlebryghus.dk

 

Go’ fornøjelse

bottom of page